Απόκρυψη

5,9€ από 10€ για είσοδο 2 ατόμων στο Βιωματικό Πρόγραμμα ''ΕΛΙΑ'', όπου τα παιδιά βιώνουν τον παραδοσιακό τρόπο Εξαγωγής του Ελαιολάδου, στο Πολιτιστικό Πάρκο στα Μεσόγεια

Αξία
10
Έκπτωση
41%
Κέρδος
4.1

Η προσφορά λήγει σε:

15 αγορές ως τώρα!
Η προσφορά είναι ενεργή και συνεχίζεται

Στο Πρόγραμμα της Ελιάς, τα παιδιά έχουν τη μοναδική ευκαιρία να βιώσουν τον Παραδοσιακό τρόπο Εξαγωγής του Ελαιολάδου! 

Όροι Προσφοράς

- Το κουπόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως 26/11/2017

- Η προσφορά αφορά είσοδο 2 ατόμων (παιδιών ή ενηλίκων) στο Βιωματικό Πρόγραμμα "ΕΛΙΑ - Στου Λιοτριβιού τις Μυρωδιές", του Πολιτιστικού Πάρκου, στα Μεσόγεια

- Η είσοδος περιλαμβάνει:

  • Περιήγηση στο Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας συνολικής έκτασης 7.500 τμ (σε περίπτωση που το διαθέσιμο τρενάκι λειτουργεί και το παιδί σας θέλει, μπορεί να επιβιβαστεί και να ξεναγηθεί για 10 λεπτά με τον «ΤΡΕΧΑΛΑ», το Παραδοσιακό Τρενάκι του Πάρκου με έξτρα χρέωση 2€)
  • Συμμετοχή του παιδιού στη βιωματική δραστηριότητα “ΕΛΙΑ” διάρκειας περίπου 1 ώρας

- Το Πρόγραμμα “ΕΛΙΑ” διεξάγεται τις Κυριακές στις 12:15

- Το Πάρκο διαθέτει χώρους όπου μπορείτε να κάνετε πικ νικ καθώς και αναψυκτήριο για καφέ, χυμούς και σνακ

Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας

To Πάρκο διαθέτει χώρους στο “Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας”, το οποίο είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, διαμορφωμένο σαν ένα Χωριουδάκι και στο οποίο εδώ και λίγα χρόνια έχει προστεθεί μια Παλιά Αγορά ξεχασμένων Επαγγελμάτων. Είναι μια καινοτόμα, πρωτότυπη, πολυβραβευμένη προσπάθεια και το επισκέπτονται καθημερινά σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα και Πανεπιστήμια απ’ όλο τον κόσμο

Βιωματικό Πρόγραμμα ''EΛΙΑ''

Στο Πρόγραμμα της Ελιάς, τα παιδιά έχουν τη μοναδική ευκαιρία να βιώσουν τον Παραδοσιακό τρόπο Εξαγωγής του Ελαιολάδου! Αφού επισκεφτούν με Ελαιόπανα, με Ραβδιά και Χτένια τον Ελαιώνα του Πάρκου και μάθουν για την ωφελιμότητα, την καλλιέργεια και τη συγκομιδή του καρπού, παίρνουν τα γεμάτα με ελιές καλάθια και οδηγούνται σε ένα από τα 3 Παραδοσιακά Ελαιοτριβεία του Πάρκου. Εκεί τα παιδιά ζωντανεύουν το λιοτρίβι, τον κόθρο, τα μουτάφια, τις σέσουλες, τις σπάτουλες και το πιεστήριο και έτσι σαν μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα συνεργάζονται για να βγάλουν το πολύτιμο ελαιόλαδο. Μετά από όλα αυτά, επισκέπτονται το εργαστήρι Βρώσιμης Ελιάς, όπου δουλεύουν φτιάχνοντας ελιές τσακιστές, χαρακωτές ή θρούμπες και τέλος, μαθαίνουν  για την παρασκευή του σαπουνιού από ελαιόλαδο. 

Περιήγηση στους Χώρους του Πάρκου

Επίσκεψη στο μικρό, παραδοσιακό Χωριουδάκι του Πάρκου και περιήγηση στα στενά του δρομάκια, για ένα ταξίδι στον χρόνο. Περιλαμβάνεται περίπατος στους βιολογικούς Αμπελώνες του Πάρκου, πέρασμα από τα παραδοσιακά Πέτρινα Πατητήρια, τις Ξύλινες Στροφιλιές, τη Μηχανή Διαλογής Σταφίδας, το Κελάρι…Στη συνέχεια, ακολουθεί βόλτα στον Ελαιώνα του Πάρκου και έπειτα στα τρία παραδοσιακά Ελαιοτριβεία, Περιήγηση στο Σιτοβολώνα του Πάρκου, όπου, αν είστε τυχεροί, την κατάλληλη εποχή θα παρακολουθήσετε τον Θερισμό με τα παραδοσιακά Δρεπάνια και τις Παλαμαριές, έπειτα γνωριμία με τη Μαγδάλω, την υπομονετική Γαϊδουρίτσα, που περιμένει να αλωνίσει στο Πέτρινο Αλώνι και τέλος…επίσκεψη στον κυρ- Φάνη, τον καλόκαρδο Μυλωνά… στο Νερόμυλό του Χωριού.

Πολιτιστικό Πάρκο

Βρίσκεται στα Μεσόγεια και είναι ένας καταπράσινος χώρος 25.000 τμ μέσα στον οποίο ακμάζουν οι τέχνες, τα γράμματα και ο πολιτισμός. Ο επισκέπτης, κάνοντας τον περίπατό του στο Πάρκο θα βρει πολλά ενδιαφέροντα, αφού στο χώρο λειτουργούν καθημερινά: Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας, διάφορα Καλλιτεχνικά Δημιουργικά Εργαστήρια, αλλά και χώροι δραστηριοτήτων για παιδιά.

Ωράριο Λειτουργίας Πάρκου: Καθημερινά & Αργίες 09:30 - 16:30

- Το Πάρκο δεν θα εξυπηρετεί κανέναν πελάτη χωρίς την προσκόμιση του αγορασμένου κουπονιού ή των κωδικών αυτού

- Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η αγορά, παρακαλώ επικοινωνήστε με το happydeals στo τηλέφωνo 210-6019958 (καθημερινές 09:00-19:00 & Σάββατο 09:00-17:00) ή στο e-mail info@happydeals.gr

 

Διεύθυνση

16ο χλμ. Προέκταση Αττικής Οδού προς Λαύριο
Κερατέα

Τηλέφωνο

210-6019958
Περιοχές
16ο χλμ. Προέκταση Αττικής Οδού προς Λαύριο, Κερατέα
Πολιτιστικό Πάρκο
Βιωματικές Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες - Μουσείο - Πάρκο - ΕΛΙΑ- Υπηρεσίες ψυχαγωγίας

 

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ είναι ένας καταπράσινος χώρος 25.000 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα. Μέσα στο Πάρκο εδρεύει το φημισμένο υπαίθριο Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας, το οποίο είναι διαμορφωμένο σαν ένα παραδοσιακό χωριό, όπου στην Πλατεία του αναβιώνει μια γραφική αγορά με τα Εργαστήρια όλων των Παλιών Επαγγελματιών. 

Στο Μουσείο τελούνται τα Βραβευμένα Βιωματικά, Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με Τεράστια Επιτυχία.

Στα ‘’Περίχωρα’’ του Πάρκου, συναντά κανείς Αμπελώνες και Σπάνιες Μονάδες Οινοποίησης, Ελαιώνες και Παραδοσιακές Μονάδες Εξαγωγής Ελαιολάδου, Σιτοβολώνες, Αλώνια, έναν αρχοντικό Νερόμυλο, έναν θολωτό Ξυλόφουρνο, Βοτανόκηπους και πλήθος εκθεμάτων που αναδεικνύουν τα Σιτηρά και την Παραγωγή Ψωμιού.

Μια έμπειρη ομάδα Εκπαιδευτών – Εμψυχωτών μεταφέρει τη γνώση με ποικίλα βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα στα θέματα: Βότανα και Μυρωδικά, Παλιά Επαγγέλματα, Ελιά, Ψωμί, Τρύγος και Παλιά Παιδικά Παχνίδια. Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στους χώρους του Πάρκου, καθώς και στον χώρο όσων σχολείων που δυσκολεύονται στη μετακίνηση.

Ταυτόχρονα, οι δράσεις του Πάρκου αγκαλιάζουν και ένα ευρύτερο κοινό που είναι ευπρόσδεκτο κάθε Σαββατοκύριακο να επισκεφθεί τον χώρο και να λάβει μέρος σε παράλληλες δραστηριότητες, εκτός των βασικών του προγραμμάτων. Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, είναι ένας χώρος ο οποίος προάγει τις Τέχνες, τα Γράμματα και τον Πολιτισμό

Με συνεχείς διακρίσεις και την υποστήριξη πολλών φορέων, μεταξύ αυτών και του Ομίλου UNESCO, συνεχίζει το Σημαντικό Επιμορφωτικό Έργο της, τα τελευταία 12 χρόνια, τόσο με Μαθητές Σχολείων της Ελλάδας όσο και φοιτητών του Εξωτερικού, έχοντας την αμέριστη αποδοχή του συνόλου της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.

Κοντινά Deals