Απόκρυψη

3,90€ από 7€ για είσοδο στο ''Πάρκο Δεινοσαύρων'' με Ξενάγηση & Παρακολούθηση εκπαιδευτικού Προγράμματος, στο ''Πολιτιστικό Πάρκο", στη Κερατέα

Αξία
7
Έκπτωση
44%
Κέρδος
3.1
2840 αγορές ως τώρα!
Η προσφορά είναι ενεργή και συνεχίζεται

Το Πολιτιστικό Πάρκο, είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας ο οποίος προάγει τις Τέχνες, τα Γράμματα και τον Πολιτισμό και έχει ως στόχο να αντιμετωπίζει το κάθε παιδί ως μοναδικό

Όροι Προσφοράς

- Το κουπόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως 30.04.2019 (μόνο Κυριακές)

- Η προσφορά αφορά είσοδο 1 ατόμου (παιδιών ή ενηλίκων) στο "Πάρκο Δεινοσαύρων" του "Πολιτιστικού Πάρκου", στην Κερατέα

- Η Είσοδος Περιλαμβάνει:

  • Επίσκεψη στο Πάρκο των Δεινοσαύρων
  • Παρακολούθηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος "Η Εποχή των Δεινοσαύρων", και ξενάγηση από επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό διάρκειας 55' (Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται Σάββατο 1 ξενάγηση στις 11:00 & Κυριακή / 2 ξεναγήσεις: 11:00 & 13:30)
  • Ελεύθερη συμμετοχή στα προγράμματα του Πολιτιστικού Πάρκου την ημέρας της επίσκεψης
  • Περιήγηση στο Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας συνολικής έκτασης 7.500 τμ (σε περίπτωση που το τρενάκι είναι διαθέσιμο και το παιδί σας θέλει, μπορεί να επιβιβαστεί και να κάνει τη βόλτα με τον «ΤΡΕΧΑΛΑ», το παραδοσιακό τρενάκι του Πάρκου με επιπλέον χρέωση 2€/άτομο)

- Το Πάρκο διαθέτει χώρους όπου μπορείτε να κάνετε πικ νικ καθώς και αναψυκτήριο για καφέ, χυμούς και σνακ

Η Εποχή των Δεινοσαύρων

Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος υπό την επιστημονική επίβλεψη του Παλαιοντολόγου Γεωργίου Γεωργαλή, συνεργάτη του Α.Π.Θ. και άλλων Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Πλήθος εντυπωσιακών ζώων κοσμούν την έκθεση, καλύπτοντας όλες τις σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της Ζωής στον Πλανήτη μας. Κύριος σκοπός είναι η προσπάθεια αφύπνισης της οικολογικής συνείδησης. Για το λόγο αυτό η έκθεση περιλαμβάνει και ζώα που ζουν σήμερα στη γη αλλά κινδυνεύουν με εξαφάνιση! Η γνώση της εξέλιξης της ζωής και της διαμόρφωσης της σύγχρονης Βιοποικιλότητας είναι απαραίτητη για την βαθύτερη κατανόηση του παρελθόντος, μα και την ενίσχυση και διαφύλαξη της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης. Η ξενάγηση γίνεται από επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό και η διάρκεια της είναι 55'

Περιήγηση στους Χώρους του Πάρκου

Επίσκεψη στο μικρό, παραδοσιακό Χωριουδάκι του Πάρκου και περιήγηση στα στενά του δρομάκια, για ένα ταξίδι στον χρόνο! Περίπατος στους βιολογικούς Αμπελώνες του Πάρκου, πέρασμα από τα παραδοσιακά Πέτρινα Πατητήρια, τις Ξύλινες Στροφιλιές, τη Μηχανή Διαλογής Σταφίδας, το Κελάρι... Βόλτα στον Ελαιώνα του Πάρκου και έπειτα στα τρία παραδοσιακά Ελαιοτριβεία, περιήγηση στο Σιτοβολώνα του Πάρκου, όπου, αν είστε τυχεροί, την κατάλληλη εποχή θα παρακολουθήσετε τον Θερισμό με τα παραδοσιακά Δρεπάνια και τις Παλαμαριές, έπειτα γνωριμία με τη Μαγδάλω, την υπομονετική Γαϊδουρίτσα, που περιμένει να αλωνίσει στο Πέτρινο Αλώνι και τέλος... επίσκεψη στον Νερόμυλό του Χωριού.

Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας

To Πάρκο διαθέτει χώρους στο “Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας”, το οποίο είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, διαμορφωμένο σαν ένα Χωριουδάκι και στο οποίο εδώ και λίγα χρόνια έχει προστεθεί μια Παλιά Αγορά ξεχασμένων Επαγγελμάτων. Είναι μια καινοτόμα, πρωτότυπη, πολυβραβευμένη προσπάθεια και το επισκέπτονται καθημερινά σχολεία απ' όλη την Ελλάδα και Πανεπιστήμια απ' όλο τον κόσμο.

Πολιτιστικό Πάρκο

Βρίσκεται στα Μεσόγεια και είναι ένας καταπράσινος χώρος 25.000 τμ μέσα στον οποίο ακμάζουν οι τέχνες, τα γράμματα και ο πολιτισμός. Ο επισκέπτης, κάνοντας τον περίπατό του στο Πάρκο θα βρει πολλά ενδιαφέροντα, αφού στο χώρο λειτουργούν καθημερινά: Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας, διάφορα Καλλιτεχνικά Δημιουργικά Εργαστήρια, αλλά και χώροι δραστηριοτήτων για παιδιά.

- Ωράριο Λειτουργίας Πάρκου: 

  • Καθημερινές 10:00-15:00 (δεν περιλαμβάνονται ξεναγήσεις)
  • Σαββατοκύριακα & Αργίες: 09:30-16:30

- Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών το Πάρκο ενδέχεται να παραμείνει κλειστό

- Το Πάρκο δεν θα εξυπηρετεί κανέναν πελάτη χωρίς την προσκόμιση του αγορασμένου κουπονιού ή των κωδικών αυτού

- Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η αγορά, παρακαλώ επικοινωνήστε με το happydeals στo τηλέφωνo 210-6019958 (καθημερινές 09:00-19:00 & Σάββατο 09:00-17:00) ή στο e-mail info@happydeals.gr

Διεύθυνση

16ο χλμ. Προέκταση Αττικής Οδού προς Λαύριο
Κερατέα
"Πολιτιστικό Πάρκο - Έκθεση Δεινοσαύρων"
Βιωματικές Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες - Μουσείο - Πάρκο - Υπηρεσίες ψυχαγωγίας

 

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, είναι ένας χώρος ο οποίος προάγει τις Τέχνες, τα Γράμματα και τον Πολιτισμό. Μέσα στο Πάρκο εδρεύει το φημισμένο ‘’Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας’’, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το Μουσείο είναι Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, διαμορφωμένο ως ένα Παραδοσιακό Χωριό, όπου στην Πλατεία του αναβιώνει μια Γραφική Αγορά με τα Εργαστήρια όλων των Παλιών Επαγγελματιών.

“Η Εποχή των Δεινοσαύρων”

Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος υπό την επιστημονική επίβλεψη του Παλαιοντολόγου Γεωργίου Γεωργαλή, συνεργάτη του Α.Π.Θ. και άλλων Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Πλήθος εντυπωσιακών ζώων κοσμούν την έκθεση, καλύπτοντας όλες τις σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της Ζωής στον Πλανήτη μας. Κύριος σκοπός είναι η προσπάθεια αφύπνισης της οικολογικής συνείδησης. Για το λόγο αυτό η έκθεση περιλαμβάνει και ζώα που ζουν σήμερα στη γη αλλά κινδυνεύουν με εξαφάνιση! Η γνώση της εξέλιξης της ζωής και της διαμόρφωσης της σύγχρονης Βιοποικιλότητας είναι απαραίτητη για την βαθύτερη κατανόηση του παρελθόντος, μα και την ενίσχυση και διαφύλαξη της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης. Η ξενάγηση γίνεται από επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό και η διάρκεια της είναι 55'.

Στα ‘’Περίχωρα’’, συναντά κανείς Αμπελώνες και Σπάνιες Μονάδες Οινοποίησης, Ελαιώνες και Παραδοσιακές Μονάδες Εξαγωγές Ελαιολάδου, Σιτοβολώνες, Αλώνια, έναν Αρχοντικό Νερόμυλο, έναν Θολωτό Ξυλόφουρνο και πλήθος εκθεμάτων που αναδεικνύουν τα Σιτηρά και την Παραγωγή Ψωμιού.

Στο Μουσείο τελούνται τα Βραβευμένα Βιωματικά, Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με Τεράστια Επιτυχία.

Με συνεχείς διακρίσεις και την υποστήριξη πολλών φορέων, μεταξύ αυτών και του Ομίλου UNESCO, συνεχίζει το Σημαντικό Επιμορφωτικό Έργο της, τα τελευταία 12 χρόνια, τόσο με Μαθητές Σχολείων της Ελλάδας όσο και φοιτητών του Εξωτερικού, έχοντας την αμέριστη αποδοχή του συνόλου της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.

Κοντινά Deals